Skip to content

Inbouwrolluiken in regio Antwerpen

Inbouwrolluiken ken je wellicht als de meest traditionele vorm van rolluiken. De kast zit ingewerkt aan de binnenkant van je woning. In een nieuwbouw of bij renovatiewerken zijn inbouwrolluiken een goede keuze. Deze worden in de gevel geïntegreerd, wat zeer mooi en strak oogt. De lamellen en geleiders worden gemaakt van aluminium of kunststof (prima voor zonwering). Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

De voordelen van een inbouwrolluik

Mooi voor je gevel
De rolas (= stalen buis voorzien van lasschijven en aseinden) van het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. Daardoor heb je geen lelijke kast tegen de gevel, zoals bij een voorzetrolluik het geval is, maar is het rolluik mooi geïntegreerd in de muur. Een opgerold scherm is daardoor niet te zien.

Minder koude en lawaai
Doordat een inbouwrolluik achter de gevel is geplaatst, ontstaat er een perfecte isolatie. Er kan geen zijwind tussen het luik en het venster komen. Een inbouwrolluik houdt in de winter de kou buiten, en weert in de zomer de warmte. Ook beschermt een neergelaten rolluik het raamkozijn tegen weersinvloeden als uv-straling en regen. Jaarlijks verstrengt de energieprestatieregelgeving met als doel om voor meer energiezuinige woningen te zorgen. Luchtdicht bouwen speelt daar een zeer belangrijke rol in. Een bijkomstig voordeel is dat het scherm geluiddempend werkt.

Uw huis is extra beveiligd
Met inbouw rolluiken kiest u voor gemoedsrust. Inbouw rolluiken werken als goed hang- en sluitwerk. Bij ongewenst bezoek blokkeren de lamellen door de ophangveren. Ze kunnen niet opgetild worden. Rolluiken vormen een extra obstakel voor inbrekers én beschermen het glas van je ramen. Zelfs wanneer je geniet van een deugddoende vakantie kan je buitenstaanders nog steeds de indruk geven dat je thuis bent. Dankzij automatische sturing worden je inbouwrolluiken ’s morgens geopend en ’s avonds neergelaten.

Bediening voor uw inbouwrolluik

Er zijn rolluiken die je handmatig kunt neerlaten, bijvoorbeeld door middel van een lint. Bij andere systemen zit er een motor in de rolas, waardoor het scherm elektrisch bediend kan worden. Daarbij is het zelfs mogelijk om het rolluik geheel automatisch, op tijdstippen die je zelf programmeert, neer te laten en op te halen. Kiest u voor elektrisch dan heeft u de keuze voor bediening door middel van een wandschakelaar of afstandsbediening.

Plaatsen van uw inbouwrolluik

Wil je jouw inbouwrolluiken laten aansluiten bij de sfeer van uw huis? De rolluiken zijn fraai van vorm. Alles wordt op maat gemaakt. Je bent verzekerd van een sluitend samenspel met uw woning! Het plaatsen van een inbouwrolluik is geen eenvoudige klus. Vooral bij bestaande gebouwen is er meer werk nodig aangezien de rolas achter de gevel geplaatst moet worden. Bij nieuwbouwhuizen is het iets makkelijker, vooral als je kiest voor een inbouwrolluik dat compleet met venster geleverd wordt. Hoe dan ook is het monteren van een inbouwrolluik een specialistisch werk dat het beste aan een ervaren vakman kan worden overgelaten.

Prijzen van inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken zijn er in veel soorten en maten. De prijzen kunnen daardoor sterk variëren. Wat een belangrijke factor in de prijsopgave is, is of het inbouwrolluik is bestemd voor een bestaande woning (veel werk, dus duurder) of voor een nieuwbouwhuis. Wil je meer informatie rond de verschillende types rolluiken? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Vraag een offerte aan voor het vervangen van rolluiken.

Back To Top