Skip to content

Prijzen van garagepoorten: wat u moet weten

Garagepoorten zijn een cruciaal onderdeel van elk huis. Ze bieden niet alleen bescherming voor uw voertuigen en bezittingen, maar dragen ook bij aan de algehele esthetiek van uw huis. Als u overweegt om een nieuwe garagepoort te kopen of uw bestaande garagepoort wilt vervangen, is het belangrijk om te begrijpen hoe de prijzen van garagepoorten worden bepaald en welke factoren van invloed zijn op de kosten.

Het type garagepoort 

Het type garagepoort dat u kiest, is één van de belangrijkste factoren die de prijs van een garagepoort bepalen. Er zijn verschillende soorten garagepoorten beschikbaar, waaronder:

Sectionale garagepoorten: Deze poorten bestaan uit horizontale panelen die omhoog en omlaag bewegen langs geleiderails. Ze zijn populair vanwege hun ruimtebesparing en moderne uitstraling.

Kantelpoorten: Kantelpoorten zwaaien naar buiten en omhoog, en één stuk wordt opgetild om de opening te creëren. Ze zijn meestal de meest betaalbare optie.

Rolpoorten: Rolpoorten rollen verticaal op in een opbergbox boven de opening. Ze zijn ideaal voor beperkte ruimtes en bieden goede isolatie.

Het materiaal van de garagepoort

Het materiaal van de garagepoort heeft een grote invloed op de prijs en duurzaamheid. Stalen garagepoorten zijn duurzaam en betaalbaar. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals gegalvaniseerd staal of met een houtnerfpatroon.

Afmetingen en stijl- van de garagepoort

Een garagepoort hoeft alles behalve saai aan te doen, tenminste als u bereid bent om hiervoor wat extra te investeren. De grootte van de garagepoort en het ontwerp kunnen de kosten beïnvloeden. Grotere poorten kosten meer en complexe ontwerpen met ramen of decoratieve elementen kunnen de prijs verhogen.

Geïsoleerde garagepoorten

Isolatie is belangrijk als u uw garage wilt verwarmen of koelen. Geïsoleerde garagepoorten zijn meestal duurder, maar ze kunnen de energie-efficiëntie van uw huis verbeteren en uw energierekening verlagen. Zeker bij een inpandige garage is dat van belang omdat er in de winter toch flink wat warmte via de garage verloren kan gaan.

Automatiseren van uw garagepoort

Het toevoegen van een automatiseringssysteem aan uw garagepoort verhoogt de kosten. Dit omvat een elektrische aandrijving en een afstandsbediening. Qua prijs hoeft u het tegenwoordig ook niet te laten want gemiddeld zal je 700 euro extra moeten betalen voor automatisering, afhankelijk van het type garagepoort en het soort motor dat wordt toegepast.

Garagepoort prijzen overzicht

De prijzen van garagepoorten variëren sterk afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. Hier zijn enkele algemene schattingen:

  • Gemiddelde prijs kantelpoort: €800 – €2.000
  • Gemiddelde prijs sectionale poort: €1.700 – €5.000
  • Gemiddelde prijs rolpoort: €1.500 – €4.000

Houd er rekening mee dat deze garagepoort prijzen slechts richtlijnen zijn en dat de uiteindelijke kosten afhankelijk zijn van uw specifieke behoeften en keuzes.

Uw garagepoorten specialist In Antwerpen

All-Jobs in Wommelgem (Antwerpen) is al meer dan 30 jaar de specialist in garagepoorten. Wij installeren, herstellen, onderhouden en automatiseren garagepoorten in alle vormen en maten.

Wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze en voorzien u van een nauwkeurige en scherpe offerte. Wij ontvangen u graag in onze ruime showroom in Wommelgem, Antwerpen om een goed beeld van alle mogelijkheden te krijgen.

We werken alleen maar met eigen opgeleide monteurs die ervaring hebben in poorten produceren. Zo garanderen we u een professionele montage en verzorgde afwerking. Wenst u verdere info? Aarzel zeker niet om ons te contacteren, steeds tot uw dienst!

Back To Top