Skip to content

Voorzetrolluiken in regio Antwerpen

Voorzetrolluiken worden aan de buitenkant van de gevel, in een kast boven of op het raam gemonteerd. De installatie vraagt weinig tot geen breekwerken waardoor voorzetrolluiken makkelijk te integreren zijn in een bestaande woning. Geen wonder dat dit soort rolluiken erg populair is. Een voorzetrolluik kan op 2 manieren geplaatst worden. Op de dag: hierbij hangt men de rolluikkast net boven het raam, boven de bovendorpel van het raam. In de dag: Hierbij hangt men de rolluikkast op het kozijn, op de bovendorpel van het raam. Het voordeel van een voorzetrolluik in de dag is dat het mooier in de gevel kan worden geïntegreerd. Wel valt een deel van het raam weg en wordt bijgevolg de lichtinval beperkt.

De voordelen van voorzetrolluiken

  • Thermische en akoestische isolatie: Voorzetrolluiken houden de warmte buiten in de zomer en binnen in de winter. Ze werken ook geluidswerend door omgevingsgeluiden te dempen.
  • Vele uitvoeringsmogelijkheden: Voorzetrolluiken zijn beschikbaar in verschillende kleuren en kunnen geïntegreerd worden in verschillende woonstijlen.
  • Relatief goedkoop: Vergeleken met opbouw- en inbouwrolluiken zijn voorzetrolluiken vrij goedkoop.
  • Snelle en makkelijke montage: Voorzetrolluiken zijn makkelijk en snel te monteren. Aangezien ze rechtstreeks op de gevel geplaatst worden, is kap- en breekwerk overbodig.
  • Lange levensduur: Het raam en kozijn zijn beschermd tegen weersinvloeden en blijven daardoor beter beschermd tegen slijtage
  • Veiligheid & Privacy: Een gesloten rolluik maakt het voor inbrekers een stuk lastiger om jouw huis binnen te dringen. Bovendien biedt het volledige privacy en dient het als ideale zonwering. Jaloezieën, shutters, rolgordijnen, … worden zo overbodig.
  • Ruimte: Voorzetrolluiken hebben het grote voordeel dat het raam, ook met een gesloten rolluiken, nog een klein stukje open kan door de ruimte tussen het raam en het rolluik.

Maak mij een offerte voor nieuwe voorzetrolluiken.

Enkele voorbeelden van voorzetrolluiken

Back To Top