Skip to content

Het geschikte zonnescherm voor uw woning

 

De dag van vandaag speelt buitenleven een centrale rol. Het terras is écht een verlengstuk geworden van de woning. Wij bieden heel wat mogelijkheden om uw terras sfeervol en comfortabel te maken met een zonnescherm.

Een zonnescherm noemen we ook wel zonnetent, zonneluifel of knikarmscherm en is sinds jaar en dag gekend als een uitstekende vorm van zonwering. Het principe is erg eenvoudig: een zonneluifel is een scherm dat aan de gevel wordt gemonteerd en dat zorgt voor schaduw. Geniet van een aangename zomer in uw tuin met onze populaire zonneschermen voor uw huis.

De voordelen van zonneschermen

Iedereen heeft er mee te maken: een woning die snel opwarmt in de zomer. Wilt u ook een koele woning zonder de airco overuren te laten draaien? Dankzij het zonnescherm schijnt er geen direct zonlicht naar binnen en warmt uw woning dus minder snel op. Zo profiteer u zowel binnen als buiten van het zonnescherm.

Terraszonweringen bieden de perfecte oplossing voor zowel smalle als brede gevels, waarbij u steeds ongehinderd onder het scherm kan doorlopen. Bovendien blokkeert het doek gemiddeld 90% à 99% van de UV-stralen, waardoor u goed beschermd bent tegen de schadelijke effecten van de zon.

Met een knikarmscherm weert u de zon op warme dagen, maar behoudt u een optimale licht- en warmte-inval tijdens de koelere maanden. Met een zonnescherm aan je huis blijft de warmte onder het zonnescherm hangen en koelt het minder snel af zodra de zon weg is.

Knikarmschermen nemen weinig plaats in, maar kunnen met een grote uitval ook overhangende balkon- of terrasdelen volledig overdekken.

Al de andere momenten zit het geheel verstopt in een mooi afgewerkte kast die tegen de buitengevel wordt bevestigd. Bij deze oplossing heeft u ook geen steunpalen die permanent zichtbaar zijn.

De verschillende soorten zonneschermen

De keuze aan zonneschermen is groot, maar wat is nu de beste zonnescherm? Dit hangt niet in de laatste plaats af van de plaats waar de zonneschermen zullen worden gebruikt. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen cassetteschermen en de minder dure open knikarmschermen.

Open knikarmschermen

Wanneer u een zonnescherm wilt installeren onder een balkon of dakoverstek, zijn open knikarmschermen een goede keuze in termen van prijs en prestatie. Houd er rekening mee dat de technologie, het doek en de volant niet beschermd zijn bij dit type zonnescherm. Het is daarom voordelig als de bouwkundige omstandigheden zorgen voor bescherming van de zonwering. Als dit niet het geval is, is het mogelijk om deze zonneschermen uit te rusten met een dak. Standaard worden open knikarmschermen bediend met een slinger, maar een elektromotor zorgt voor meer comfort.

Cassetteschermen

Het grote voordeel van cassette-zonneschermen is dat wanneer het zonnescherm is ingeschoven, zowel het zonneschermdoek als de knikarmen beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Cassetteschermen zien er niet alleen mooi uit vanwege hun platte constructie, maar behoren ook tot de beste producten op het gebied van zonneschermen. Of u nu een patio of balkon wilt voorzien van zonwering, cassette-zonneschermen bieden de perfecte oplossing.

Elektrische zonneschermen

Heeft u geen zin in een zonnescherm met zwengelaandrijving en bent u op zoek naar een elektrisch zonnescherm? Onze elektrische zonneschermen zijn uitgerust met een volautomatisch aangestuurde motor van Somfy. Die zorgt voor een zeer eenvoudige bediening met afstandsbediening of via de smartphone. Zeer handig als het bijvoorbeeld gaat regenen en je wilt snel je zonneluifel op afstand sluiten.

Uw zonneschermen specialist in regio Antwerpen

All-Jobs heeft een eigen zonnescherm plaatsingsdienst, en wij zijn gespecialiseerd in het chemisch verankeren van o.a. zonneluifels in bakstenen gevels, etc. … De methode voor het plaatsen is afhankelijk van het type buitenzonwering. We installeren uw elektrische zonneluifel aan de gevel boven het terras of een raam.

Alle zonnetenten worden voor u op maat gemaakt en zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en modellen. Rechthoekige, afgeronde of ovalen cassettes met een klassiek of strak design? Een andere kleur of textuur? Onze zonnetenten passen bij elke woningstijl.

Onze specialisten zorgen voor een snelle plaatsing van het zonnescherm. Ze hebben geruime ervaring binnen het vakgebied en zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Met All-Jobs kiest u voor een garantie op jarenlang probleemloos genot van uw zonnescherm.

Bent u op zoek naar een kwalitatieve zonwering voor uw woning in Antwerpen? Wilt u graag luxe zonwering boven u terras plaatsen? Of wilt u graag meer inzicht in de kosten voor uw binnenzonwering? Contacteer ons vandaag nog voor een efficiënte zonwering en geniet deze zomer van een aangenaam binnenklimaat!

Enkele voorbeelden van zonneschermen

Back To Top