Skip to content

Garagepoort onderhoud: voorkom problemen

Om uw garagepoort zo lang mogelijk storingsvrij te blijven gebruiken, is het belangrijk dat u regelmatig aan uw garagepoort onderhoud laat voeren. Hiermee verlengt u de levensduur en vergroot u de betrouwbaarheid van uw garagepoort aanzienlijk.

Daarnaast is het ook verstandig om regelmatig de elektrische installatie van de garagepoort te controleren. Controleer of de kabels nog in goede staat zijn en of de stekkerverbindingen goed vastzitten. Als de garagepoort niet goed functioneert, kan dit een teken zijn van elektrische problemen. Laat in dat geval de elektrische installatie door een garagepoort specialist controleren.

Garagepoort onderhoud: wat doet u beter niet zelf?

Het vervangen van defecte of versleten onderdelen moet altijd worden uitgevoerd door bevoegde en erkende techniekers. De volgende zaken moet u overlaten aan een bevoegde en erkende technieker:

  • Het controleren van of test de bevestiging van de veren aan de appendages
  • Het controleren van de balans van de deur en afstelling
  • Het controleren van de kabels op schade of slijtage
  • Het controleren van de verbindingen van de kabel met de kabeltrommels
  • Het controleren van de scharnieren op breuk
  • Het controleren van de panelen op schade, slijtage en roest
  • Het controleren en testen van de onderloopbeveiliging met de bediening
  • Het controleren van de handbediening van de deur

Het is aan te raden minstens 1x per jaar een onderhoud te laten uitvoeren om te genieten van een lange levensduur van uw garagepoort.

Sectionale poorten onderhoud: hoe doet u dat?

Een sectionale garagepoort is handig, maar vergt ook de nodige onderhoudswerkzaamheden. Het reinigen van een sectionaalpoort kan u perfect zelf doen. Belangrijk is het periodiek schoonmaken van de panelen. Zeker in een kustomgeving waar zout en zand een grote invloed hebben is het aan te raden maandelijks de poort even af te spoelen met water.

Controleer zelf op onregelmatigheden. Zo kunnen de veren na verloop van tijd ‘moe’ worden. De sectionale poort moet bij manuele bediening halfweg blijven staan. Valt deze terug naar beneden, dan moeten de veren bijgesteld worden. Bovendien heeft een slechte veerspanning ook nadelige gevolgen voor de motor. Bij het onregelmatig lopen van het deurblad verwittigt u dan ook best meteen een technicus.

Onze installateurs hebben ruime ervaring met automatisatie van garagepoorten en hebben de noodzakelijke materialen om de motoras te blokkeren en kan ook spanijzers aanbrengen om de veiligheid te garanderen. Bovendien kan een verkeerde afstelling nadelige gevolgen hebben voor de levensduur van de poortmotor of andere bewegende onderdelen. Kortom: het afstellen van de veerspanning laat u altijd over aan een bekwame garagepoort installateur. De veren en staalkabels moeten na ongeveer 25.000 cycli door een technicus worden vervangen.

Onderhoud kantelpoorten

Net als elk ander mechanisch apparaat hebben kantelpoorten onderhoud nodig om goed te blijven functioneren. Ten eerste is het belangrijk om regelmatig te controleren of alle bevestigingsbouten en -moeren goed vastzitten. Als deze losraken, kan de kantelpoort gaan schommelen of zelfs omvallen, wat niet alleen gevaarlijk is, maar ook schade kan veroorzaken. Controleer ook of de poort goed in balans is, zodat hij gemakkelijk te bedienen is en niet te zwaar is voor de poortmotor of hendel.

Vergeet ook niet om de garagepoort te smeren met een voldoende hoeveelheid poortsmeer. Dit zal helpen om de bewegende delen soepel te houden en de levensduur van de poort te verlengen. Gebruik hiervoor een smeermiddel op basis van teflon of siliconen, zodat het niet zal afgeven op de kantelpoort of het oppervlak waar de poort op rust. Als u deze eenvoudige stappen volgt, kunt u ervoor zorgen dat uw kantelpoort in topconditie blijft en lange tijd mee gaat.

Laat uw garagepoort onderhoud uitvoeren door All Jobs

Door het onderhoud van uw garagepoort over te laten aan All Jobs, weet u zeker dat uw garagepoort langer mee zal gaan. Onze experts komen bij u langs om uw garagepoort grondig te controleren op mogelijke problemen en om de complete garagedeur opnieuw af te stellen. Dit vermindert de kans op toekomstige storingen en vergroot uw gebruiksgemak. Wilt u meer weten over onderhoud? Verleng de levensduur van uw garagepoort en laat u adviseren over de mogelijkheden.

Wenst u verdere info? Aarzel zeker niet om ons te contacteren, steeds tot uw dienst!

Back To Top